25. helmikuuta 2012

Chorizo-katkarapu-tomaattipata naposteluun


Näin aikoinaan AVA-kanavan Market Kitchen -ohjelmassa chorizo-makkarareseptin joka jäi päähäni kummittelemaan. Kun bongasin Eat & Joy -maatilamarketista vuoden 2008 luomuyrittäjien Ilmajoen Makkaramestareiden chorizoa (70 €/kg-hintaan) oli perjantai-illan resepti päässäni valmis. Lisäinnoitusta hain Foodista-blogista.

Tämä pata kävisi pääruoasta jos viereen keittäisi riisiä tai pastaa. Itse tyydyimme napostelemaan herkkuja sellaisenaan eli noukimme herkkuja padasta suoraan tuoreen leivän päälle. Tapas-tyyppisenä alkupalana tämä toimisi hyvin, parhaiten ehdottomasti iltapalana.

Tässä ruoassa jos missä on luovuudelle tilaa, heittele pataan mukaan sitä mitä kaapeista löytyy: vain tomaatti, valkosipuli ja chorizo ovat ehdottoman tärkeitä mielestäni. 

Chorizo-katkarapu-tomaattipata

2:lle pääruokana, 4:lle alkuruokana tai iltapalana
  • 200 g chorizo-makkaraa
  • 400 g isoja katkarapuja
  • 1 purkki tomaattia paloina liemessä
  • 1 purkki tomaattipyrettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl chilimaustetta
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl valkosipulisuolaa
  • 1 laakerinlehti
  • (Loraus punaviiniä)

  1. Pilko chorizo ja valkosipuli. Kuumenna padassa oliiviöljyä miedolla lämmöllä ja anna valkosipulien paistua öljyssä muutama minuutti
  2. Laita pataan mukaan chorizot, tomaatti ja mausteet ja anna kiehua pienellä lämmöllä 30 min-2 tuntia.
  3. Laita kuoritut ja kypsynnetyt katkaravut mukaan viimeiseksi ja anna niiden lämmetä noin 3 minuuttia.
  4. Poista laakerinlehti.
  5. Tarjoile tuoreen leivän päällä ja oluen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...