4. helmikuuta 2012

Pekoniset uuniperunalohkot


Söimme tätä itse pääruokana, se menettelisi hienosti myös alkuruokana muutaman salaatinlehden kera tarjoiltuna. 

Voit tarjoilla lohkot myös iltapalana. Tee viereen kylmä kastike maustamattomasta jogurtista tai kermaviilistä ja mieluisista mausteista, tai vaikka valmiista valkosipuli dippi-mix-pussista. 
Pekoniset uuniperunalohkot
2-4:lle
  • 4 isoa uuniperunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl rapeaa pekonia
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Kevätsipulia

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese perunat, painele niihin reikiä haarukalla ja laita leivinpaperille. Sivele perunat oliiviöljyllä ja mausta suolalla.
  3. Paista perunoita kokonaisina uunissa 45 minuuttia.
  4. Leikkaa jäähtyneet perunat neljäksi lohkoksi. Koverra lusikalla sisuta kulhoon, jätä kuoreen kuitenkin vajaan puolen sentin kerros perunaa.
  5. Muussaa perunaa kulhossa summittaiseksi ja sekoita joukkoon juusto, pekoni, kermaviili, suola ja pippuri.
  6. Asettele perunalohkot leivinpaperille ja täytä ne seoksella. Paista 20 minuuttia.
  7. Koristele kevätsipulilla ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...