22. helmikuuta 2012

Limevoita kanan kanssa

Maustamattomat kananrintafileet ovat helppoa perusruokaa, jotka kelpaavat myös juhlavampaan kokkaukseen. Söimme näitä limevoilla maustettuja kananrintoja pinjansiemenillä koristellun salaatin, patongin ja oliiviöljy-balsamico-kastikkeen kanssa. Ilman tuota patonkia ohje sopii hyvin karppaajillekin. 

Limevoin määrää on helppoa annostella: tarjoa loppu kastike pöydässä niin että jokainen ruokailija voi ottaa sitä lisää tarvittaessa. Itse pelkään aina polttavani kanat liian kuiviksi, joten leikkaan rinnat pitkittäin kahtia jotta niistä tule ohuempia ja näin paistoaika puolittuu.

Resepti on suosittu Yhdysvalloissa: insipiraatiota sainkin jenkkiläisestä ruokablogista City home/Country home.

Limevoi-kanaa

2-4:lle
  • 4 kanan rintafilettä leikattuna pitkittäin kahtia 8 kappaleeksi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoriraaste 
  • 100 g voita
  • Tilliä ja ruohosipulia
  1. Mausta kananrinnat.
  2. Sulata iso nokare voita pannulla ja paista kanoja muutama minuutti per puoli kunnes ne ovat kypsiä. 
  3. Nosta kana pois pannulta tarjoilulautaselle ja peitä lautanen foliolla. 
  4. Kaada limemehu lämpimälle pannulle ja ota se heti pois liedeltä. Raaputa kanan ja voin jäänteet pannunpohjalta limemehun joukkoon ja lisää joukkoon voi. 
  5. Sulata loppu voi pannulla (edelleen pois liedeltä). Kun voi on sulanut täysin lisää mukaan yrtit ja limen kuori. 
  6. Laita kana lautaselle ja ripottele kastiketta sen päälle. Pistä kastikkeen loppuu tarjolle pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...