29. joulukuuta 2011

Glögi-juustokakku



Löysin tämän reseptin jo vuosia sitten ja olen vain odottanut että pääsen tätä tekemään. Kakku oli aivan ihanan raikas päätös täyteläiselle jouluaterialle: samalla freesi mutta joulun makuinen. 

Resepti on peräisin MTV3.fin Makuja-sivuilta.




Glögi-juustokakku

Pohja:
  • 200 g pipareita
  • 75 g voita

Juustotäyte:
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä

Päällys:
  • 2 dl glögiä
  • 3 liivatelehteä

  1. Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.
  3. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.
  4. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
  5. Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin pariksi tunniksi.
  6. Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...