22. tammikuuta 2012

Kasslerpaisti


Meillä syödään usein kasslerlihaa, sillä helposti valmistuvasta paistista jää mukavaa leivänpäällistä seuraavaksi päiväksi. Lisäksi tarjouksessa porsas on huippuhalpaa, Lidlissä esimerkiksi 3,99 €/kg.

Oma paistomittarini on sökönä, joten paistelen paistini ajan mukaan. Tällä kertaa tarjosin paistin juurespateen ja simppelin dijon-sinapilla maustetun kermakastikkeen kanssa.

Nyrkkisääntö on se, että per kilo kassler vaatii vähintään puolitoista tuntia kypsennystä (vastaa paistomittarissa 80 astetta). Yleensä valmiiksi pakatut kaslerit ovat noin 1 kg-1,3 kg kokoisia. Itse pidän kilon paistia uunissa yleensä pari tuntia mureuden varmistamiseksi. Jos haluat käyttää pienempää lämpöä, valmistuu kilon paisti esimerkiksi 125-asteisessa uunissa kolmessa tunnissa (kuten kuvassa)

Todella murean ylikypsäksi voit paistin tehdä pitämällä sitä uunissa viisi tuntia 120 asteessa.

Kasslerpaisti (valmiiksi maustettu)
  • Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen sen laittamista uuniin.
  • Laita paisti uunivuokaan ja paista makusi mukaan (ks. yllä).
  • Anna paistin vetäytyä vähintään kymmenen minuuttia ennen leikkaamista.
  • Paistin kanssa samalla valmistuu esimerkiksi paahdettuja kasviksia tai kokonaisia valkosipuleita. 

2 kommenttia:

  1. Uusi ulkonäkö blogilla? Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi taustakuva kyllä, piti hieman piristää jo liiankin mustaa ulkoasua.

      Poista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...