Meillä syödään usein kasslerlihaa, sillä helposti
valmistuvasta paistista jää mukavaa leivänpäällistä seuraavaksi päiväksi. Lisäksi tarjouksessa porsas on huippuhalpaa, Lidlissä esimerkiksi 3,99 €/kg.
Oma paistomittarini on sökönä, joten paistelen paistini ajan
mukaan. Tällä kertaa tarjosin paistin juurespateen ja simppelin dijon-sinapilla maustetun kermakastikkeen kanssa.
Nyrkkisääntö on se, että per kilo kassler vaatii vähintään
puolitoista tuntia kypsennystä (vastaa paistomittarissa 80 astetta). Yleensä
valmiiksi pakatut kaslerit ovat noin 1 kg-1,3 kg kokoisia. Itse pidän kilon
paistia uunissa yleensä pari tuntia mureuden varmistamiseksi. Jos haluat
käyttää pienempää lämpöä, valmistuu kilon paisti esimerkiksi 125-asteisessa
uunissa kolmessa tunnissa (kuten kuvassa)
Todella murean ylikypsäksi voit paistin tehdä pitämällä sitä
uunissa viisi tuntia 120 asteessa.
Kasslerpaisti (valmiiksi maustettu)
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen sen laittamista uuniin.
- Laita paisti uunivuokaan ja paista makusi mukaan (ks. yllä).
- Anna paistin vetäytyä vähintään kymmenen minuuttia ennen leikkaamista.
- Paistin kanssa samalla valmistuu esimerkiksi paahdettuja kasviksia tai kokonaisia valkosipuleita.
Uusi ulkonäkö blogilla? Tykkään!
VastaaPoistaUusi taustakuva kyllä, piti hieman piristää jo liiankin mustaa ulkoasua.
Poista