Moni iltapala ja tv-ilta on pelastettu näillä helpoilla pasteijoilla.
Teen usein tuplasatsin, sillä raaka-aineet tulevat usein isommissa pusseissa
kuin mitä tähän satsiin kuluu. Seuraavana päivänä nämä maistuvat yhtä hyvin
kuin myös pakasteesta sulatettuina.
Yleensä teen näitä Snellmanin valmiiksi pilkotuista
salamisuikaleista tai isommasta salamitangosta pilkotuista rouheesta.
Juustoksi suosittelen mustaleima-emmentalia, mikä tahansa miedompi
emmental-juusto toki käy.
Salami-pasteijat
10 kpl
- 500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä
- 100 g Emmental-juustoa raasteena
- 100 g salamia suikaleina
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 1 muna
- Sulata taikinalevyt uunipellillä leivinpaperin päällä.
- Puolita levyt neliöiksi ja voitele ne valkosipulituorejuustolla.
- Sekoita juustoraaste ja salamirouhe keskenään.
- Laita neliön toiseen päähän nokare, noin ruokalusikallinen juustoraaste-salama-seosta ja nosta neliön toinen puoli kanneksi päälle.
- Painele ensin sormilla nyt suorakaiteen muotoiset pullukat pasteijat kiinni, viimeistele kiinnitys painamalla kolme avoinna olevaa reunaa kiinni haarukalla.
- Voitele kananmunalla ja pistele pasteijoihin kuhunkin kolme pistosta haarukalla.
- Paista 10 minuuttia 225 asteessa.
- Anna tasaantua ja jäähtyä ainakin vartin verran ennen nauttimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti