14. tammikuuta 2012

Salami-juusto-muffinit


Muffinssi, muffini tai muffinsi: rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tein näitä täyteläisiä makupommeja kokeilueränä hankittuani uuden muffinsivuoan ja ne olivat täydellinen suolainen iltapala leffaillan kylkeen. Valmistus on huippunopeaa ja helppoa.

Innoitusta hain Myllyn paras -sivustolta, mutta kuten ihmisten kommentit taikinasta kertovat, oli tuo taikina aivan liian vähän maustettua useaan makuun, siksi tässä mausteiden määrää onkin rutkasti lisätty.

Salami-juusto-muffinit

noin. 15 kpl
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl valkosipulisuolaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 rkl mitä tahansa yrttisekoitusta, persiljaa, oreganoa, basilikaa
  • 2 munaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • 150 g salamia pieniksi paloiksi pilkottuna
  • ½ dl öljyä

  1. Lämmitä uuni 225-asteeseen.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten muut täytteet mukaan.
  3. Lusikoi taikina muffinssipellille tai -vuokiin.
  4. Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...