Muffinssi, muffini tai muffinsi: rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tein näitä täyteläisiä makupommeja kokeilueränä hankittuani uuden muffinsivuoan ja ne olivat täydellinen suolainen iltapala leffaillan kylkeen. Valmistus on huippunopeaa ja helppoa.
Innoitusta hain Myllyn paras -sivustolta, mutta kuten ihmisten kommentit taikinasta kertovat, oli tuo taikina aivan liian vähän maustettua useaan makuun, siksi tässä mausteiden määrää onkin rutkasti lisätty.
Salami-juusto-muffinit
noin. 15 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl valkosipulisuolaa
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 rkl mitä tahansa yrttisekoitusta, persiljaa, oreganoa, basilikaa
- 2 munaa
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 150 g juustoraastetta
- 150 g salamia pieniksi paloiksi pilkottuna
- ½ dl öljyä
- Lämmitä uuni 225-asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten muut täytteet mukaan.
- Lusikoi taikina muffinssipellille tai -vuokiin.
- Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti