Uuden koneen vihin virallisesti käyttöön valmistamalla
sottavaa suklaataikinaa muffinseja varten. Erittäin helppo ja hyvänmakuinen resepti
löytyi Dr. Oetkerin sivuilta. Tuossa nettisivuilla olevassa reseptissä on
aikalailla kirjoitusvirheitä ja mittojakin puuttuu, tässä tuo paranneltu
versio.
Kuppikakut
suklaamoussella
Noin 12 kpl
Muffineihin:
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 ¾ dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 50 g voita
- 1 ½ dl maitoa
- 1 muna
Koristeluun:
- 1 pussi Dr. Oetker kakkumousseaineksia, suklaa
- 2,5 dl maitoa
- Koristeita makusi mukaan
1.
Sekoita jauhot, kaakao, sokeri ja vaniljasokeri
sekä leivinjauhe keskenään.
2.
Sekoita mukaan voi, maito ja muna joukkoon ja sekoita kunnes taikina
on tasainen.
3.
Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
4.
Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen koristelua.
5.
Vatkaa kakkumousseainekset maidon kanssa yhteen. Vatkaimella tähän kuluu noin minuutti, käsin noin 4 minuuttia.
6.
Pursota mousse kuppikakkujen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti