Ruissipsit ovat suuria suosikkejani. Yleensä ostan
valkosipulilla maustettuja, sillä chili-lime ja barbaque-maustetut sipsit ovat
omaan makuuni jo hieman liian mausteisia.
Näitä täytteitä voi hyvin nauttia myös pienten
hapankorppujen tai kuivahtaneen ruisleivän päällä.
Vaali-illan napostelua varten täytin sipsejä kahdella
tavalla. Juhlavammin koristeltuina nämä käyvät hyvin drinkkien seuraksi cocktail-paloiksi
juhliin.
Tomaatti-sipulitäyte
- 100g tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli tai yrtti
- 1 iso tomaatti
- 1 makea sipuli
- 4 valkosipulin kynttä tai 1 kokonainen kiinalainen valkosipuli
- Ripaus mustapippuria
- Leikkaa makea sipuli, tomaatti, valkosipuli ja tomaatti pieneksi silpuksi ja sekoita keskenään.
- Levitä ruissipsille tuorejuustoa ja laita sen päälle teelusikallinen tomaatti-sipulitäytettä.
- Mausta ja nauti.
Kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte
- 100g kylmäsavuporoa
- 100g tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli tai yrtti
- Ripaus mustapippuria
- Leikkaa poro pienen pieneksi silpuksi.
- Sekoita astiassa tuorejuusto ja porosilppu.
- Mausta ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti