26. tammikuuta 2012

Kahdenlaista täytettä ruissipseille


Ruissipsit ovat suuria suosikkejani. Yleensä ostan valkosipulilla maustettuja, sillä chili-lime ja barbaque-maustetut sipsit ovat omaan makuuni jo hieman liian mausteisia.

Näitä täytteitä voi hyvin nauttia myös pienten hapankorppujen tai kuivahtaneen ruisleivän päällä.

Vaali-illan napostelua varten täytin sipsejä kahdella tavalla. Juhlavammin koristeltuina nämä käyvät hyvin drinkkien seuraksi cocktail-paloiksi juhliin.

Tomaatti-sipulitäyte
  • 100g tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli tai yrtti
  • 1 iso tomaatti
  • 1 makea sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä tai 1 kokonainen kiinalainen valkosipuli

  1. Ripaus mustapippuria
  2. Leikkaa makea sipuli, tomaatti, valkosipuli ja tomaatti pieneksi silpuksi ja sekoita keskenään.
  3. Levitä ruissipsille tuorejuustoa ja laita sen päälle teelusikallinen tomaatti-sipulitäytettä.
  4. Mausta ja nauti.

Kylmäsavuporo-tuorejuustotäyte
  • 100g kylmäsavuporoa
  • 100g tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli tai yrtti
  • Ripaus mustapippuria

  1. Leikkaa poro pienen pieneksi silpuksi.
  2. Sekoita astiassa tuorejuusto ja porosilppu.
  3. Mausta ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...