12. tammikuuta 2012

Parasta roskaruokaa kotona: Itse tehty kebab


Onneksi uskaltauduin kokeilemaan itse tehtyjä kebabeja, sillä resepti ei olisi voinut olla helpompi ja supermättö iskender kebabia oli parasta kotona syömääni roskaruokaa.

Tärkeintä ehdottomasti kokonaisuudessa ovat kastikkeet, jotta annos muistuttaa kunnon turkkilaista kebab-annosta. Lihapötköt tein etukäteen pakkaseen, joten ruoan valmistaminen vaati vain lihan leikkuun ja höystöjen teon. 

Innoitusta sain Sillä Sipuli -blogista ja lukuisista muista paikoista. Kastikkeina käytin salaatille valkosipulikastiketta, kebabille taas itse tekemääni jogurttikastiketta sekä Lidlistä löytynyttä Herttua-merkin kebab-kastiketta.

Seuraavan kerran kokeilen tätä lampaan jauhelihasta tai nauta-lammas-sekoituksesta. 

Kebab
4:lle
  • 700 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl yrttimaustetta
  • 2 tl valkosipulisuolaa
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl mustapippurirouhetta

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja vaivaa huolellisesti joko taikinakoukuilla tai käsin. Tarkoitus on saada jauhelihasta mahdollisimman tiivis paketti.
  2. Tee jauhelihasta joko yksi iso tai kaksi pientä tiivistä pötköä ja kääri se kaksinkertaiseen folioon. Rullaa päädyt kuin karkkipaperissa. Sijoita kääryleet uuninkestävään astiaan johon rasva voi valua.
  3. Paista 100-asteisessa uunissa neljä tuntia.
  4. Anna kypsän rullan vetäytyä huoneenlämmössä ja jäähdytä tai pakasta paketti sen jälkeen.
  5. Ota rulla pakkasesta noin kaksi tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja avaa paketti.
  6. Veistä liharullasta mahdollisimman ohuita suikaleita ja lämmitä ne joko uunissa muutamassa minuutissa (225 astetta) tai pienissä erissä paistinpannulla.
  7. Tarjoile kurkku, tomaatti ja sipuli-salaatin, lautasen pohjalle laitettujen leikattujen pitaleipien, jogurttikastikkeen, kebab-kastikkeen sekä ranskalaisten tai riisin kera.

Jogurtti-kastike kebabille
  • 400 g maustamatonta jogurttia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl yrttisuolaa tai suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. 

1 kommentti:

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...