Edesmennyt äitini löysi tämän reseptin joskus 1980-luvun
lopussa jostain lehdestä ja siitä lähtien tämä on ollut myös oma suuri
suosikkini. Täydellisen retromainen salaatti toki on kurpitsapikkelseineen.
Tämä määrä salaattia sopii pääruoaksi kahdelle
nälkäiselle, tai buffet-salaatiksi neljälle patongin seurana. Sopii hyvin
illanistujaisiin tai brunssi-pöytään, sillä sen voi valmistaa hyvissä ajoin
ennakkoon.
Valkosipulin määrää annostelemalla saat tästä niin iltaan
kuin aamuunkin soveltuvan salaatin.
Valkosipulinen kanasalaatti
3-4 hengelle
- 3 kanan kanankoirea
- 4-6 isoa valkosipulinkynttä
- 1 Granny smith -omena
- 2 rkl kurpitsapikkelsiä
- 200 g pakastettuja herneitä (ja maissia)
- 4 rkl majoneesia
- Puolikas kurkku
- Paista kanankoipia 200-asteisessa uunissa tunnin verran.
- Pilko jäähtynyt kana paloiksi, pilko valkosipuli ja sulata herneet. Puolita kurkku ja poista keskustan siemenet sillä ne vetistävät salaatin.
- Sekoita kana, kurpitsapikkelsi, herneet, valkosipuli ja kurkku keskenään ja lisää joukkoon majoneesi. Lisää viimeisenä omenakuutiot, jotka säilyvät majoneesin ansiosta ilman tummumia.
- Anna maustua jääkaapissa parisen tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti