Tämä maukas lisäke valmistuu kädenkäänteessä
monitoimikoneessa. Väriensä puolesta tämä lisäke sopii hienosti joulu- tai
pääsiäispöytiin, mausteita muuntelemalla tästä saa tehtyä tosiaan vaikka italialaisemman tai jouluisemman version.
Itse tein juurespateeta porsaan kasslerpaistin seuraksi
ikuisten perunoiden sijaan.
Ravintoaineiden valumisen keitinveteen voit välttää
keittämällä juurekset kokonaisina eikä pilkottuina.
Alkuperäisen ohjeen (Kotiliesi) mukaan tämä maistuisi myös
kylmänä, maistoin ja inhosin. Tulikuumana tämä ei toki ole parhaimmillaan, vaan
hieman jäähtyneenä. Vaihdoin myös itse alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna hieman yrttejä ja lisäsin porkkanan mukaan muskottia.
Juurespate
10-12 annosta
Porkkanatäyte:
- 500 g porkkanoita
- 200 g palsternakkaa (tai 700 g porkkanoita)
- ½ dl korppujauhoja
- ¼ dl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- 100 g ranskankermaa
- ½ ruukkua rakuunaa tai muita yrttejä
- 1 tl suolaa
- (ripaus muskottipähkinää)
Punajuuritäyte:
- 750 g punajuuria
- ½ dl korppujauhoja
- ¼ dl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- 100 g ranskankermaa
- ½ dl ruukkua basilikaa tai muita yrttejä
- Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä ja kuorittuja punajuuria joita kaupoista saa helposti.
- Kuori porkkanat ja palsternakka. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, reilusti yli puoli tuntia.
- Soseuta porkkanat käsin tai koneella. Lisää soseeseen korppu- ja perunajauhot, kananmunat, ranskankerma sekä mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä maistamalla.
- Soseuta punajuuret mausteiden, ranskankerman, munien ja korppu- sekä perunajauhojen kanssa.
- Voitele hyvin suorakaiteen muotoinen patee- tai leipävuoka. Kaada vuoan pohjalle punajuuritäytettä. Tasoita pinta ja lusikoi päälle porkkanantäyte. Tasoita pinta.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa vesihauteessa 1-1 ½ tuntia. Vesihaude saadaan, kun vuoka nostetaan kypsymään astiaan, jossa on vettä. Vettä tulisi olla noin kolmasosa vuoan korkeudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti