31. tammikuuta 2012

Kanaliemen keitossa



Ostin Kariniemen uunibroilerin tarjouksesta ja päätin kerrankin hyödyntää koko kanan. 

Tämä toki vie hieman aikaa, mutta on helppoa kuin mikä. Itselläni innoituksena oli tehdä mahtavan hyvää risottoa itse tehdystä kanaliemestä, risottoon tuli mukaan myös keitetyn kanan palasia. Osa palasista ja liemestä meni suoraan pakkaseen odottamaan kanakeiton tekoa.

Kanaliemi

  • 1 kokonainen kana
  • 2 sipulia
  • 1 selleri tai purjo
  • 2 porkkanaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • Maustenippu tai mausteita: persiljaa, tilliä, timjamia, laakerinlehti
  • Suolaa ja kokonaisia mustapippureita
  • 2 l kylmää vettä
  1. Voit joko pilkkoa kanan tai laittaa sen pataan kokonaisena. Halutessasi voit valmistaa liemen kypsennetyn kanan luista, jolloin liemestä tulee sameaa.
  2. Laita kana kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja anna kiehahtaa. Kuori vaahto pinnalta, tee tätä niin kauan kun vaahtoa muodostuu, vasta sen jälkeen on kasvisten aika.
  3. Pilko ja paloittele kasvikset isoiksi lohkoiksi, sipulit voit lisätä kuorineen.
  4. Kanan kiehahdettua lisää joukkoon kasvikset ja mausteet.
  5. Anna porista pienellä lämmöllä 2-4 tuntia.
  6. Ota kypsät kanan palat pois liemestä ja siivilöi liemi. Jos puristat mukaan vihanneksia, saat sameamman lopputuloksen.
  7. Kuori jäähtyneen liemen päältä rasvakerros pois ennen laittamista jääkaappiin tai pakastimeen.
  8. Valmis liemi säilyy pakasteessa pari kuukautta, jääkaapissa pari päivää.
  9. Käytä keitetty liha esimerkiksi risottoon, salaattiin tai kanakeittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...