10. tammikuuta 2012

Valkosipulista kanaa kinkku-juustotäytteellä


Olen aikoinaan oppinut tämän reseptin ystävältäni ja se on ollut suuri suosikkini jo 15 vuoden ajan, erityisesti viikonloppuruokana. 

Vaikka näperrys voi tuntua suurelta, ruoan tekee kuitenkin melko nopeasti ja se  toimii hyvin myös illallisvieraille tarjottavana, sillä kokonaisuuden voi valmistaa liki kokonaan etukäteen.

Mitä voimakkaampaa juustoa ja kirpakampia mausteita laitat kääröjen sisään, sitä parempaa ruoka on. Yrttejä kannattaa käyttää myös reilulla kädellä.

Kanaa kinkku-juustotäytteellä
4:lle
  • 4 isoa kanan rintafilettä (ilman marinadia)
  • Yrttimausteita
  • Paprikaa
  • Sitruunapippuria
  • Broilerimaustetta tai currya
  • 4 isoa valkosipulin kynttä
  • 8 palaa ylikypsää kinkkua tai 4 palaa ilmakuivattua kinkkua
  • Voimakasta juustoa (omaa suosikkiasi, esimerkiksi mustaleima emmentalia, gruyrea tai jopa mozzarellaa)
  • Öljyä paistamiseen

Kastike:
  • 4 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • (1 dl valkoviiniä)
  • Samat mausteet kuin kanaan


  1. Nosta kananfile kerrallaan leikkuulaudalle, peitä filee muovikelmulla ja nuiji kananrinta tasaiseksi, noin vajaan puolen sentin paksuiseksi paksuimmista kohdistaan. Muovikelmu estää kananrintaa rikkoontumasta.
  2. Mausta kaikki fileet kerralla. Voit käyttää maustamisessa mielikuvitustasi, liki kaikki yrtit esimerkiksi oreganosta timjamiin sopivat tähän ruokaan. Itse laitan raakaa valkosipulia myös rullien sisälle.
  3. Sijoita kinkunpalaset mausteiden päälle ja aseta juustoraasteena tai paloina kananrinnan leveämpään kohtaan.
  4. Kääri rullalle ja kiinnitä joko hammastikuilla tai metallisilla kiinnitystikuilla. Jos käytät hammastikkuja, käytä niitä sama määrä jokaiseen leikkeleeseen, sillä näin jokaisen ruokailijan on helppo laskea ruokailleessaan että onhan kaikki tikut saatu ulos ruoasta.
  5. Jos valmistat ruoan etukäteen, laita tässä vaiheessa rullat jääkaappiin. Muutoin kuumenna paistinpannu, laita sille loraus öljyä ja paista kanoihin kaunis pinta.
  6. Siirrä kanat uunivuokaan ja anna olla 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  7. Valmista kastike risoton/riisin valmistuessa ja kanan ollessa uunissa. Kuullota kanojen paistopannulla valkosipuleita, lisää kerma ja valkoviini sekä samoja mausteita joita käytit kanaan.
  8. Anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.
  9. Tarjoile kanat kastikkeen ja risoton/riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...