20. tammikuuta 2012

Tiikerimuffinsseja suklaakuorrutuksella



Olen niin rakastunut uuteen monitoimikoneeseeni, että päätin tehdä jo toista kertaa viikon sisään muffinsseja. Tällä kertaa kokeilin Suolaa& Pippuria -blogin ohjeella tiikerimuffineita.

Valmiit leivonnaiset koristelin suklaa-kermavaahtokuorrutuksella. Virallisesti kai tämän nimi on vatkattu suklaaganache, mutta käytännössä katsoen siis kermavaahtoa jossa on sulatettua suklaata. Huippuhelppoa ja hyvää.
Muffinit ennen kuorrutusta
Tiikerimuffinit
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 150g  sulatettua voita tai margariinia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl kermaa

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munasokerivaahtoon sulatettu ja jäähtynyt rasva. Kääntele rasva varovasti sekaisin isolla lusikalla.
  3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sihtaa jauhot taikinaan yhdessä maidon kanssa ja kääntele varovasti sekaisin.
  4. Ota noin puolet taikinaa toiseen kulhoon. Sekoita tumma kaakaojauhe kermaan ja lisää toiseen taikinaan varovasti käännellen sekaisin. Mausta vaalea taikina vaniljasokerilla.
  5. Jaa vaalea taikina muffinimuotteihin. Laita tumma taikina vaalean taikinan päälle niin että vaaleaa taikinaa näkyy tumman alta. Pyöräytä ympyrä taikinaan pienellä lusikanvarren päällä, niin että taikinat hieman sekoittuvat ja muffinin pintaan muodostuu kuvio.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Suklaaganachesta voi tehdä joko ”tiukempaa” ja suklaisampaa, tai kermaisampaa ja keveämpää. Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, ensimmäiseen löytyy hyvät kuvat ja ohje Pullahiiren blogista.

Suklaakermavaahtokuorrutus muffineille
  • 4 dl kermaa
  • 100 g maitosuklaata

  1. Lämmitä kerma, älä anna kiehua.
  2. Sekoita joukkoon maitosuklaa ja sekoita sulanut suklaa kerman joukkoon.
  3. Anna viilentyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  4. Vatkaa kermavaahdoksi ja kuorruta muffinit.
  5. Anna koristeltujen muffineiden levätä vielä ainakin puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...