27. tammikuuta 2012

Valkosipulinen kanasalaatti


Edesmennyt äitini löysi tämän reseptin joskus 1980-luvun lopussa jostain lehdestä ja siitä lähtien tämä on ollut myös oma suuri suosikkini. Täydellisen retromainen salaatti toki on kurpitsapikkelseineen.

Tämä määrä salaattia sopii pääruoaksi kahdelle nälkäiselle, tai buffet-salaatiksi neljälle patongin seurana. Sopii hyvin illanistujaisiin tai brunssi-pöytään, sillä sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennakkoon.

Valkosipulin määrää annostelemalla saat tästä niin iltaan kuin aamuunkin soveltuvan salaatin.

Valkosipulinen kanasalaatti

3-4 hengelle
  • 3 kanan kanankoirea
  • 4-6 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 Granny smith -omena
  • 2 rkl kurpitsapikkelsiä
  • 200 g pakastettuja herneitä (ja maissia)
  • 4 rkl majoneesia
  • Puolikas kurkku
  1. Paista kanankoipia 200-asteisessa uunissa tunnin verran.
  2. Pilko jäähtynyt kana paloiksi, pilko valkosipuli ja sulata herneet. Puolita kurkku ja poista keskustan siemenet sillä ne vetistävät salaatin.
  3. Sekoita kana, kurpitsapikkelsi, herneet, valkosipuli ja kurkku keskenään ja lisää joukkoon majoneesi. Lisää viimeisenä omenakuutiot, jotka säilyvät majoneesin ansiosta ilman tummumia.
  4. Anna maustua jääkaapissa parisen tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...