23. tammikuuta 2012

Jamien filotaikina-kinkku-brie-nyytit

Jamie Oliverin alkuperäisessä reseptissä käytettiin myös karpalohilloa, omasta kaapista kun ei tuota löytynyt laitoin hieman viikunahilloa mukaan ja se toimi aivan yhtä hyvin.

Ohje on alunperin julkaistu Jamie-lehdessä 12/2011 ja se oli tarkoitettu joulusta ylijääneen kinkun käyttämiseen hyväksi.  Itse käytin laadukasta ja paksuksi leikattua savupalvikinkkua.

Filotaikina-kinkku-brie-kääröt
6:lle alkupalana
  • Filotaikinaa
  • 75 g kinkkua
  • 150 g brie-juustoa
  • 1 muna
  • Timjamia
  • 6 tl karpalo- tai muuta hilloa
  • 60 g voita
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele leivinpaperi voilla.
  2. Leikkaa kuudesta filotaikinalevystä kolme neliön tai suorakulmion muotoista kappaletta.
  3. Sijoita suorakulmiot toistensa päälle limittäin niin että niistä muodostuu tähden kuvio.
  4. Sulata 30 gramma voita ja voitele kaikki taikinakerrokset.
  5. Ripota päällimmäiselle levyille timjamia.
  6. Jaa brie ja kinkku kuuden ”paketin” kesken.
  7. Laita jokaiseen pakettiin keskelle pieni nokare, 1 tl, karpalohilloa.
  8. Kerää tähti yhteen ja purista päältä jotta se pysyy kasassa. Voitele voilla ja ripottele päälle timjamia.
  9. Paista noin 15 minuuttia kunnes paketit ovat kullankeltaisia.
  10. Tarjoile sellaisinaan iltapalana, brunssilla tai kevyen salaatin kanssa alkuruokana tai välipalana. 

2 kommenttia:

  1. Nami nami! Rakastan briejuustoa!! Se sopii niin hyvin kinkun kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Joo, oli ihan ylläri että sopi niin hyvin yhteen kun en ollut aiemmin maistanut juuri näin. Filotaikina ei kyllä ehkä ole suurin suosikkini, tai tule koskaan tulemaan, mutta tässä kombossa pelasi sekin hyvin.

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...