6. tammikuuta 2012

Voisilmäpulla


Vaikka mieheni ei koskaan laita pullaa suuhunsa, aina välillä on näitä ihanuuksia pakko tehdä ihan vain itselle. Suurin ongelma onkin se, että miten välttyä syömästä näitä kaikkia suoraan niiden tultua uunista…

En ole suuri leivontaguru, mutta näillä muutamalla vinkillä pullasta tulee mitä mainiointa.

Voisilmäpulla
  • 5 dl maitoa
  • 15 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia
  • 50 g (yksi paketti) hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • Päälle:
  • 1 muna voiteluun
  • Palasia voita
  • Sokeria

  1. Nosta kaikki ainekset huoneenlämpöön ja ala leipoa vasta kun ne ovat saman lämpöisiä.
  2. Liuota hiiva ja suola yhteen ja seos sen jälkeen maitoon.
  3. Sekoita seokseen kardemumma, suola ja muna.
  4. Lisää jauhoja desi kerrallaan vatkaten, noin puolet jauhoista lisättyäsi jatka vaivaamista käsin.
  5. Jätä taikina löysäksi ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa (esimerkiksi mikroaaltouunissa tai lämpimällä vedellä täytetyn tiskialtaan päällä) kunnes taikina on kaksinkertainen kooltaan.
  6. Kun taikina on tuplaantunut vaivaa sitä leivinpöydällä ja muokkaa pullataikinasta haluamiasi muotoja. Tästä taikinamäärästä tulee helposti kaksi pellillistä pullia.
  7. Kohota pullia pellillä vielä kaksinkertaisiksi ja voitele ne munalla.
  8. Paina sormella syvä kuoppaa pullan keskelle ja paina palanen voita syvennykseen. Ripottele päälle sokeria.
  9. Pikkupullat pitävät 225 asteesta ja valmistuvat koosta riippuen 5-10 minuutissa.
  10. Anna pullien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen, jotta sisällä oleva voi kovettuu, etkä polta kieltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...