1. joulukuuta 2011

Bruchettaa mozzarellalla


Rakastan itse valkosipulia ja sipulia, joten laitan sitä aivan tarkoituksella "liikaa" myös bruchettaani. Mozzarella kuitenkin pyöristää mukavasti raa'an sipulin ja valkosipulin makua, joten se ei syödessä tunnu liialliselta.

Bruchettaa mozzarellalla

Resepti 4 hengelle


  • Yksi iso sipuli (makea, puna-, salotti- tai keltainen sipuli oman maun mukaan)
  • Neljä isoa valkosipulinkynttä
  • Kunnon ripaus mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Iso nippu basillikaa
  • 2-3 isoa tomaattia tai 4 pientä tomaattia
  • 1 pallo mozzarellaa


1. Silppua kaikki ainekset, yhdistä kulhossa ja anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
2. Jos haluat, voitele leivät tapenadella tai pestolla)
3. Sijoita mozzarellajuusto leivän päälle ja lisää tomaatti-sipuliseos.
4. Nauti.

On täysin omasta mausta kiinni, laittaako mozzarellan tomaatti-sipulisekoituksen alle vai päälle. Itse rakastan sipulista puraisua, joten sijoitan lempeän mozzarellani usein leipää vasten.

Leiväksi sopii mikä tahansa vaalea leipä, patonki tai maalaisleipä. Ruokaan saa vaihtelevuutta vaihtamalla mozzarellan hyvää fetaan tai lisäämällä pilkottuja kalamata-oliiveja tomaatti-sipulisekoitukseen. Myös paksut viipaleet parmesan-tyyppistä juustoa sopivat hyvin tähän ruokaan.

Jos rakastat basillikan makua, suosittelen ehdottomasti voitelemaan leivät ensin perinteisellä pestolla. Myös aurinkokuivatuista tomaateista tehty pesto tai oliiveista tehty tapenade-tahna sopivat mainiosti leivälle ennen tomaattista seosta. Jos käytät jotain tahnaa leivällä, käytä seoksen valmistamiseen hieman vähemmän oliiviöljyä.

Itse en paahda leipää jokainen kerta erikseen, mutta se toki tuo iltapalaan sopivan lämpivyyden sekä rapean puraisevuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...