12. joulukuuta 2011

Täydellinen Kallio-sunnuntai: Pacifico-brunssi + Valtteri-kirppis


Lukuisat helsinkiläisblogistit ovat kirjoittaneet ja kehuneet (muun muassa Uusi musta, Brunssipartio ja Venus inFurs) Helsinginkadun Pacificon brunssia niin, että päätimme viimein mennä kokeilemaan toisen asuntomme naapurissa sijaitsevan paikan sunnuntaitarjoilua.
Verrattuna toiseen Kallion suosittuun brunssipaikkaan, Villipuutarhaan, oli Pacificon kattaus todellakin näyttävä ja täyttävä. Sekä hinta-laatusuhteeltaan ehkä parasta mitä olen aikoihin kokenut, 11,95 e sunnuntaisin (lauantaisin 9,95 e). Verrattuna siis Villipuutarhan 20 euron aamiaiseen, jossa santsausmahdollisuutta ei ole.

Nautin aluksi croissanteja ja leipää, myös muroja ja myslejä olisi ollut tarjolla todella montaa eri sorttia. Itse suurena nakkien, salamin ja oliivien ystävänä ilahduin suuresti löytäessäni näitä brunssilta. Jälkiruoaksi oli tarjolla brietä, sinihomejuustoa + pipareita, hedelmiä ja kakkuja. Mehu oli laimeaa, mutta reilun kaupan kahvi taasen erittäin hyvää.
Kuten monet muutkin ovat jo kuvailleet, pieneksi miinukseksi sanottakoon se, että kaikissa tarjoilluissa ruoissa ei ollut lappua siitä että mitä ne sisältävät. Koettiinpa sekin hetki kun eräs nainen kyseli ihmeissään tarjoilijalta mitä röstiperunat olivat.
Miehelläni oli hupaisia muistoja paikasta, sillä joskus parikymmentä vuotta sitten samalla paikalla sijainnut Marionetti-ravintola oli hänen kantapaikkojaan. Mies muisteli paikan Happy Hour –tarjouksen olleen melkoisen huikea: oluttuoppi ja shotti irtosi kuulema kymmenellä markalla eli parilla eurolla!
Pieni sunnuntaina kalliokierros oli täydellinen kun löntystelimme hesarilta Aleksis Kiven kadulle Valtterin kirpputorille. Kirja-antikvariaatista teimme löytöjä (kolme poliittisen historian opusta) ja maksoimme niistä itsemme ”kipeäksi”, huikeat 4 euroa nuo kirjat kustansivat :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...