7. joulukuuta 2011

Tapenade eli oliivitahna



Tästä reseptistä valmista seosta tulee pikkupurkillisen verran eli n. 200 grammaa.

Voit tehdä seoksen myös vihreistä oliiveista tai muista mustista oliiveista, itse käytän mielestäni kaikkein maukkaimpia, kivellisiä kalamata-oliiveja. Kivet saat helposti pois oliiveista painamalla niitä veitsen lappeella leikkuulautaa vasten.
Ohje on muokkailtu Ideakeittiön reseptistä. Itse en välitä anjoviksesta, joten jätän sen vain pois. Suolaisuutta tapenadeen tuo kuitenkin kaprikset, joita voit toki laittaa anjoviksen poisjättäessäsi hieman enemmän seokseen mukaan.


Nauti esimerkiksi keksien tai crostinien kanssa. Itse veistän päälle vielä paksuja parmesan-lastuja.

Tapenade
  • n. 300 g eli yksi purkki mustia kalamata-oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 10 kpl basilikan lehtiä
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • Rouskaus mustapippuria
Soseuta oliivit, valkosipulinkynnet ja basilika sauvasekoittimella. Valuta oliiviöljy vähitellen joukkoon koneen samalla käydessä. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
Tarjoa tuoreen tai paahdetun leivän kanssa, halutessasi parmesaanilla koristeltuna.
Tapenade säilyy jääkaapissa säilytettynä noin viikon verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...