25. joulukuuta 2011

Punajuuri ja kotimainen vuohenjuusto alkuruoaksi


Tämän reseptin tuunasin Tomi Björkin Jim-kanavalla nähdyn ohjelman ohjeesta joulumenumme alkuruoaksi. Jätin pois punajuurimehun ja pellavaöljyn korvasin oliiviöljyllä. En myöskään löytänyt punajuuren versoja tähän hätään joten korvasin sen punamangoldi-salaatilla. Etikaksi käytin punaviinietikkaa ja leivänpalaset tein mallasleivästä.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Vuohenjuustoksi en nyt itse hankkinut kyyttöchevreä, vaan Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä aivan tuoretta kotimaista Kolatun vuohenjuustoa. Kypsyttelin tätä vielä hieman huoneenlämmössä ennen tarjoilua: se oli hurmaavan maukasta.

Punajuuri ja vuohenjuustosalaatti

4:lle
  • 8 kpl naattipunajuuria
  • 4 rkl kotimaista hunajaa
  • 2 rkl punajuurimehua
  • 8 kpl punajuuren versoja tai salaattia
  • 1 rkl etikkaa 
  • 2 rkl pellavaöljyä tai oliiviöljyä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 100 g kyyttöchevreä
  • 2 viipaletta maalaisleipää

  1. Kypsennä punajuuret uunissa 150 asteessa foliopaketissa uunissa, noin tunti.
  2. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset, hunaja, punajuurimehua ja pellavaöljy sekä etikka
  3. Paahda pinjansiemenet ja kuutioidut maalaisleipäpalaset pannulla
  4. Kuori kuumat punajuuret ja paloitte dressingin joukkoon sekoita hyvin ja aloita annoksen kokoaminen
  5. Lusikoi punajuuria dressingin kanssa lautaselle ja revi kyyttöjuustosta paloja lisäksi. Viimeistele annos pinjansiemenillä ja leipäpalasilla, punajuuren versot viimeistelevät kauniin annoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...