19. joulukuuta 2011

Senaatin Hilli -ravintolan brunssilla: Melkoinen pettymys


Kävimme sunnuntainbrunssilla Senaatin Hiili -nimisessä uudessa ravintolassa Helsingissä Kluuvin kauppakeskuksessa. Paikka on legendaarisen uudenmaankadun Bar 9:n omistajien toinen ravintola. 

Olimme paikalla pari minuuttia vaille avaamisaikaa, joten en ihmetellyt että kaikki ei ollut vielä valmista. Mutta kun varttiakaan yli kaikki buffet-pöydän ainekset eivät olleet kasassa, alkoi ihmettely.

Buffet-pöytä oli muutoinkin ehkä erikoisin jonka olen nähnyt: ruokapuoleen kuuluivat kapris-saksanpähkinä-tomaatti-salaatti, munamangoldi-sekasalaatti sipulirouheella, silliä, jokikatkarapuja ja leipää sekä croissanteja.

Croissantit olivat kuivia ja koko salaattihässäkkä täysin väärässä järjestyksessä: lisukkeet olivat jälkiruokapuolella. Katkaravut olivat lisäksi jääkylmiä ja vetisiä.


 Jälkiruokapuolella oli hedelmiä (ilman ottimia), luumupiirakkaa ja kahvia. 


Pääruoaksi tilasimme Eggs Benedictin ja Eggs Royalen, muina vaihtoehtoina olisi ollut hampurilainen (liha, punajuuri tai kalatäytteellä) tai Eggs Florentine.


Mokasimme kun emme kysyneet mitä heidän versionsa klassikkoannoksista sisältää: tällä kertaa Benedictissä oli sekä pinaattia että pekonia, Royalessa taas lohta. Kastikkeena molemmissa hollandeisea, Benedictissa uppomunat olivat kovaksikeitettyä, Royalessa taas täysin valuvia.

Annokset olivat todellisia rasvapommeja ja isoja, mies maisteli molempia ja kehui niitä oikein hyväksi.


Yllättäen kun olimme jo juoneet kahvit, buffetpöytään tuotiin pieniä smoothie-shotteja: makuina banaani ja mansikka, ehkä. En tiedä tarkalleen, koska missään ei kerrottu mitä mikäkin ruoka sisältää. Myös juomien suhteen oli pientä epätietoisuutta: meitä ei laskutettu tilaamistamme appelsiinimehuista, joten ilmeisesti ne kuuluivat siis hintaan.

Lounasravintolamaista interiööriä ei helpottanut se, että ravintolan ja kauppakeskuksen musiikit sekosivat keskenään.

Plussaa paikalle kankaisista servieteistä, lisäksi tomaatti-kapris-saksanpähkinä-sekoitus oli oikein hyvää.

Kaiken kaikkiaan saimme mahamme täyteen, mutta en kyllä paikkaan uudelleen ole menossa tai kenellekään suosittelemassa. Onneksi meillä oli paikkaan alennuskupongit, joten maksoimme 25 euron brunssista vain 12,50 per henkilö.

Brunssi ilman pääruokaa olisi kustantanut 15 euroa ja pääruoka ilman buffet-pöytää 20 euroa! Hinnoittelussakin kannattaisi siis hieman harjoittaa tarkkuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...