16. joulukuuta 2011

Iltapalaa ruisleivästä


Koska asun mieheni kanssa eri asunnoissa, jää ruokaa usein toiseen kotiin yli yhden hengen tarpeiden, varsinkin leipää. En ole suuren suuri ruisleipäfani, mutta iltapalaksi teen mielelläni pieniä palasia ylimääräisestä, jopa jo kuivahtaneesta ruisleivästä.

Vuohenjuustoleipäset
  • Ruisleipää
  • Vuohenjuustoa
  • Hunajaa
  • Mustapippuria
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.
  3. Sijoita kiekot leivinpaperin päällä olevien ruisleipien päälle.
  4. Mausta juoksevalla hunajalla ja mustapippurilla.
  5. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Nauti lämpimänä.

Valkosipuli-ruisleipä palaset

  • Ruisleivät
  • Voita
  • Ruisleipää
  • Valkosipulia
  • Valkosipulidippi
  • 2 dl kermaviiliä
  • Valmis valkosipulidippiseos (esim. Taffel)
1.   Leikkaa valkosipulit, pilko ruisleipä haluamiksesi paloiksi. Kuumenna voi pannussa ja laita sipulit sekä ruispalat pannulla. 
2.  Paista noin 4 minuuttia tai kunnes omaan makuusi sopivia.
3.  Syö sellaisenaan tai dippaa valkosipulidippiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...