10. joulukuuta 2011

Paras ja helpoin porsaanlihakastike

Tämä on maailman helpoin ruoka ja on nauttinut omassa perheessäni suurta suosiota sen uskomattoman maun vuoksi jo vuosia. Mitä kauemmin jaksat possua ja kermaa haudutella, sitä parempaa kastike on.
Itse olen huomannut, että kastikkeen ”jämät” seuraavana päivänä lämmitettyinä maistuvat vielä paremmilta kuin saman tien syötynä.
En tehnyt tätä tuokaa pitkiin aikoihin ennen kuin HK toi markkinoille sopivasti hinnoitellut ja omaan makuuni erityisen hyviltä maistuvat rypsiporsas-tuotteet. Tällä kertaa mukaan valikoitui tuo kerma-pippuri porsaanlihasuikale, joten en lisännyt edes mustapippuria kastikkeeseen.  
Kermaisempi kastike tulee vain kuohukermaa käyttämällä, mutta itselleni tämä puolet ja puolet -kombinatio toimii. Suolaa tai muita mausteita ei soijan vuoksi tarvitse lisätä. Kokeile vaikka: kerma ja soija tuovat niin hyvän maun että ei oikeasti tarvitse. 
Nauti kastike keitettyjen perunoiden kanssa.
Porsaanlihakastike
2 hengelle
  • 400 g porsaanlihasuikaleita (Rypsiporsaan kerma-pippuri tai maustamaton)
  • ½ dl soijaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • (mustapippuria jos maustamattomat suikaleet)
  1. Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
  2. Ruskista lihasuikaleet paistinpannulla. Anna paistua 3-4 minuuttia ja lisää mukaan kermasekoitus sekä soija.
  3. Kiehauta ja anna sen jälkeen muhia pienellä lämmöllä vähintään perunoiden kypsymisen ajan. Mitä kauemmin annat kastikkeen muhia, sitä intensiivisempi maku tulee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...