14. joulukuuta 2011

Sikala-illallinen, nam nam

Kuva: Seahorse.fi

Helsinkiläinen ravintola-instituutio, vuonna 1934 avattu Sea Horse eli Sikala oli illallispaikkamme tiistai-iltana. Paikka on minulle rakas: se on toiminut monesti ystävieni kanssa etko- tai jatkopaikkana sekä myös häälounaamme nautittiin siellä.

Valintani ruokalistalta (hieman muunneltuna) on ollut jo vuosia sama: wieninleike sitruunalla ja perunamuussilla (21 €). Klassikkoannos tarjottaisiin ilman muunteluita anjovisvoin, karpisten ja paistettujen perunoiden kanssa.

Seurueessamme valittiin muun muassa silakoita ja oskarinleikettä muiksi pääruoiksi. Jälkiruoaksi oli pakko taas nauttia letut (8€), niitä kun ei jaksa tehdä kotona koska asunnossani ei ole liesituuletinta.

Valokuvia annoksista ei tällä kertaa ole, sillä Sikalassa kuvien ottaminen on kiellettyä asiakkaiden yksityisyyden takaamiseksi ja sitä kunnioitettakoon.

Ilta oli täydellinen kun nautimme KOM-teatterin Kone-näytelmästä Sikalaa vastapäätä. Esitys oli osa KOM-festaria ja viimeinen tällä erää, sillä varsinaiset esitykset loppuivat jo helmikuussa. Onneksi kävimme syömässä ennen esitystä, sillä se kesti kokonaisuudessaan liki kolme tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...