9. joulukuuta 2011

Pretzel-kuumettaMonet Yhdysvalloissa pidempään aikaa viettäneet ihmiset valittavat aina lihomisesta matkan aikana. Suuret annoskoot ja loputon roskaruoka ovat tähän yleisimmin syynä, omalla kohdallani se on aina johtunut pretzeleistä.

Saksan reissuilla (yllä oleva kuva on munchenilaisesta oluttuvasta Englisher Gartenista, jossa maistelimme jättipretzeleitä ja vehnäolutta kesällä 2011) tämä herkku on myös tullut tutuiksi, mutta siellä tarjotaan tätä suolaista herkkua usein vain perinteisenä tai halkaistuna ja voilla siveltynä.

Jos matkailet Yhdysvalloissa, käy ihmeessä maistamassa Auntie Anne’s -ketjun tuotteita. Omat ehdottomat suosikkini tuolla ovat sokeri-kaneli-seoksella päällystetyt pretzelit sekä pretzel dog

Vaikka se saattaa hieman kummalliselta kuulostaakin, ne ovat mielestäni paljon parempia kuin tavalliset pullasämpylässä tulevat hodarit.

Suomessa ja Helsingissä tyydytän pretzel-himoani Stockmannin herkussa (yksi pretzel maksaa n. 75 senttiä). Myös saksalainen leipomo Crustum näitä toki tarjoilee.

Pretzeleiden teko kotona on vähän niin ja näin itselläni, en jaksa millään erilaisia keittämis/kookosrasva yms. kommervenkkejä. Jos kuitenkin innostut tekemään esimerkiksi näillä ohjeilla pretzeleitä, katso paras ohje pretzeleiden taitteluun alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...