8. joulukuuta 2011

Pekoniin käärityt perunat



Tarjoile pekoniin käärittyjä perunoita joko pääruoan lisäkkeenä tai tikuilla varustettuna alkupaloina. Itse dippailimme näitä valkosipulimajoneesiin ja laitoin hieman ranskanperunamaustetta perunoihin ennen kuin käärin ne pekonin sisään.

Kesäisistä pienistä perunoista nämä syntyisivät helpoiten, mutta talven keskellä leikkasin isommista perunoista suunkokoisia paloja.

Metalliset tikut löysin Claes Ohlsonilta.

Alkuperäinen resepti on Martha Stewartin.

Pekoniin käärityt perunat

4 hengelle

  • 8 palaa pekonia leikattuna puoliksi poikittain
  • Ranskanperunamaustetta
  • 16 pientä perunaa


  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Mausta pestyt perunat, itse en ohutkuorisia perunoita kuorinut.
  3. Kiedo halkaistut pekonit perunan ympärile ja varmista pitävyys metallisella tikulla tai hammastikulla.
  4. Laita perunat pellille ja paista kunnes pekonit ovat rapeita ja perunat pehmeitä, noin 40-50 minuuttia.
Meillä näitä perunoita nautittiin muiden herkkujen kanssa itsenäisyyspäivänä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...