Tein näitä juustokierteitä lehtitaikinasta itsenäisyyspäiväksi. Resepti on mukaelma Pernod Ricard –maahantuontiyhtiön sivuilta löytyvästä reseptistä.
Juustokierteet
- 1 paketti (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä
- 150 g juustoraastetta (emmental, parmesan tai niiden sekoitus)
- 1 kananmuna
- Ripaus mustapippuria
- Ota taikinalevyt sulamaaan ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Levitä taikinalevyt leivinpaperiarkin päälle ja voitele ne vatkatulla kananmunalla.
- Ripottele juustoraaste ja ripaus mustapippuria voideltujen taikinalevyjen päälle ja painele täytetyt levyt vastakkain. Leikkaa levyistä noin sentin levyisiä suikaleita ja kierrä ne ruuville.
- Käytä loppu kananmuna voidellaksesi kierteitä.
- Paista kierteitä noin 7 minuuttia (jopa 10 minuuttia uunista riippuen) uunin ylätasolla kunnes ne ovat kauniin kultaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti