6. joulukuuta 2011

Hirvenlihakäristys suolasilavallaNautiskelin viikonloppuna elämästä ystävieni luona Keminmaalla. Perheestä löytyy innokas metsästäjä, joten hirvenlihaa oli tarjolla monella eri tavalla. Ehdottoman hyvää oli tietenkin hirvikäristys, jonka liha leikattiin tänä syksynä kaadetun hirven kulmapaistista.En ollut aikaisemmin törmännyt suolasilavaan, jonka nimeen metsästäjä itse vannoo. Näin ollen voita eikä suolaa tässä reseptissä käytetä lainkaan. Jos kaupastasi ei löydy tätä herkkua, pyydä kauppiasta sitä erikseen tilaamaan tai kysy kauppahallista.

Hirvenlihakäristys

4 hengelle


 • Hirven kulmapaisti
 • Silavaa tai suolasilavaa
 • Mustapippuria
 • Vettä
 • Muutama iso sipuli
 • (Suolaa, jos et käytä suolasilavaa)
 1. Ota paisti huoneenlämpöön paria tuntia ennen lihan leikkaamista. Kun paisti on sisältä vielä jäässä mutta päältä jo sulanut, on oikea hetki ottaa talon teroitetuin veitsi käteen ja vuolla lihasta ohuen ohuita käristyslihoja.
 2. Anna lihojen sulaa.
 3. Laita uuni 250 asteeseen.
 4. Pilko suolasilava pieniksi paloiksi ja lämmitä pata hellalla niin kuumaksi kuin mahdollista.
 5. Paista ensin silava ja lisää sen jälkeen käristysliha. Lihojen paistuttua lisää raa’at sipulit sekä vettä niin että päällimmäiset lihat pilkottavat vedestä ja mausta.
 6. Paista uunissa 45 minuuttia. Kääntele lihaa vartin välein niin että mahdollisimman monet lihoista ruskistuvat pinnalla.
 7. Laske lämpö 120 asteeseen ja hauduta mieleisesi määrä, tunti vähintään. Pidempi haudutus tekee lihasta vielä enemmän murumaista ja suutuntumaa ei juuri ole. Maku on toki tuolloin aina hienompi.
 8. Nauti perunamuusin, makean puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Voisit pitää myös näistä

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...