30. joulukuuta 2011

Possunlapaa ja omenakastiketta


Tiesin saavani joululahjaksi padan, joten innostuin Sillä sipuli -blogin possunlapa-ohjeesta joulunalusviikolla.

1,4 kiloa suomalaista possunlapaa maksoi "hulppeat" 7 euroa Hakaniemen hallista.

Tuunailin hieman Me Naisista alun perin kotoisin olevaa reseptiä, oma hieman simppelimpi versioni samasta ruoasta alla.

Lavasta jäi myös muhkea luu josta keittelin samana päivänä vielä lihalientä pakkaseen Maku-lehden reseptillä.

Possunlapaa omenakastikkeella

6 annosta, valmistusaika: 4-5 tuntia
  • 1–1 1/2 kg pala possunlapaa (luullista tai luutonta)
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2–3 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl timjamia
  • 1 plo (3,3 dl) olutta (tai vettä)
Kastike:
  • paistoliemi
  • 3 dl omenasosetta
  • 2 rkl sinappia (mietoa)
  • suolaa ja pippuria
  1. Kuori sipulit, porkkanat, palsternakka ja valkosipulinkynnet. Lohko kasvikset ja laita ne uunivuokaan lihan kanssa. Hiero mausteet lihan pintaan. Kaada vuoan pohjalle olut tai vesi.
  2. Peitä uunivuoka kannella tai foliossa ja nosta se 150-asteiseen uuniin. Paista 3–5 tuntia, kunnes liha on kypsää ja hajoavaa. Lisää välillä nestettä vuokaan, jos se uhkaa kuivua. Voit pitää lihaa uunissa pidempäänkin.
  3. Tee kastike. Nosta liha ja kasvikset pois vuoasta. Kaada pohjalle jäänyt liemi kattilaan, lisää omenasose ja kuumenna. Mausta sinapilla. Lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
  4. Revi liha haarukalla säikeiksi, poista rasvaisimmat osat (ja luut). Voit sekoittaa omenakastikkeen lihan joukkoon tai tarjota sen erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...